Női kommunikáció a párkapcsolati problémákban

posted in: Uncategorized | 0

Beszélgettem Kati barátnőmmel. Aztán beszélgettem Anitával, Csillával és Krisztával is. Úgy, ahogyan beszélgethetnék veled is, akinek soraimat szánom. Lehet, hogy te nem Kati, Anita, Csilla vagy Kriszta vagy, a gondjaink mégis közösek: „Nem lehet EZEKKEL (a pasinkkal, a férjünkkel, a kedvesünkkel, az apánkkal) semmit sem megbeszélni!”

A nők párkapcsolati helyzete nagyon nehéz.
Belekerültél – ahogy én is és mindannyian – egy olyan világba, ahol teljesítened kell minden szinten: otthon, munkahelyen, gyerekkel…  Ezerféle szituációban ott kell állnod a vártán. És ez – szerinted – nem megy anélkül, hogy megkeményedj.
Sokáig azt gondoltam, hogy szerintem sem megy, ha nem vagy harcos, elbuksz.

És a kinti harcos világ bekerül az otthonodba is, mert ott is helyt kell állni.
MINDENHOL toppon kell lenni, állandóan…

Otthon főzöl, mosol, takarítasz, gyereket nevelsz, mint sokan, de közben a társad azt várja, hogy NŐ legyen mellette.
Hát ezt hogy?

Hogy legyél nő, hogy maradj az a melengető, puha ölelő kar, akihez jó hazajönni? És amikor a társad bejelenti ezt az igényét éjjel fél egykor, amikor még éppen kiszedted az utolsó mosást és elpakoltad a játékokat a földről, akkor szokott két dolog történni: vagy megalázkodsz és cseléd leszel, vagy elküldöd a… bárhová, vérmérsékleted szerint.

És ebből mi lesz: te rosszul fogod érezni magad, társ rosszul fogja érezni magát és egyenes út vezet a válásig, vagy a sárdobálásig.

De mi van, ha van megoldás? Ha lehet máshogy is?

Azt érzed, mert különben nem lennél itt, hogy valami nem jó.
Valami, valami pici kis dolog nagyon elromlott ott bent, ami megkeserít mindent itt kint.

Nekünk, nőknek nem jó üvölteni, nem jó meghunyászkodni.
Mi az oviban királylányok voltunk és királynők szerettünk volna lenni nagykorunkban.
Ahhoz, hogy ezt meg tudjuk valósítani, erős fegyver kell a kezünkbe. Nem, nem jatagán és nem hatlövetű, annál erősebb.

Van egy cikk, ami erről a fegyverről szól. Érthetően, pengeélesen megfogalmazva. Egy férfi írta, nekem és NEKED. Ez az írás a női kommunikációról szól, ahogyan egy férfi látja. Igen, egy férfi látja, hogy nekem és neked hogyan kell(ENE) létezned. Úgy, hogy ez mindenkinek kényelmes és jó legyen. Olvasd el, hidd el, jó lesz! Megígérem!