A női kommunikáció és a tudomány

posted in: Uncategorized | 0

Hmmm… Női kommunikáció…
Létezik egyáltalán külön női? Vagy nincs különbség már?

Ahogy nincs különbség a viselkedésünkben, a munkahelyeinkben, a választott hivatásunkban, a ránk nehezedő terhekben, sőt, lassan még a jellemünkben sem. Akkor miért lenne a kommunikációnkban? Direkt nem beszédet írok, hiszen az a teljes közlésnek csak egy kis szelete.

Tedd a szívedre a kezed!

El tudod azt képzelni, hogy a Te kommunikációdnak ugyanolyannak kell lennie, mint egy férfiének?
El tudod képzelni, hogy egy férfi úgy kommunikáljon, mint Te?

Ugye, hogy nem!

Van valami kis rezgés, kód, holdenergia, ősasszonylélek, csillámzivatar…akárminek nevezheted! A lényeg az, hogy van egy olyan minősége a női kommunikációnak, amiről Te is és egy férfi is érezheti, hogy bármilyen, de NEM OLYAN, mint a harcos kommunikációja.

A tanfolyamokon (Hogyan szelídítsünk férfit?, illetve Nőiesség intenzív) sok-sok összezavart nő ül, és nem érti, mit ront el?
Miért nem hallgatják meg, miért nem érzi jól magát ő sem úgy, hogy erővel próbálkozik érvényesíteni az akaratát és egyre hangosabban kiabál. Ez ahhoz vezet, hogy „Ülő Bika” lettél, vagy lábtörlő, vagy rabszolga. Nem lenne érdemesebb megtanulni a magas oktávú női kommunikációt addig, amíg le nem minősülsz ezekre a szintekre?

De mi a női kommunikáció lényege?

Egy szóval: érzelem.

„Olyan verbális és nonverbális elemek összessége ahol a női kommunikáció a nő érzelmi állapotainak megmutatásán alapszik.”

Nem bonyolult, én mégsem szeretném ezt elmondani neked, mert van olyan, aki ezt érthetőbben és több háttértudással mondja el. Dr. Nagy Ágnes és Dora Gyula cikkét itt találjátok meg:

A női kommunikáció és a tudomány

Ebben a cikkben választ találhatsz arra, hogy a mai időkben, melyet szokás az erő irányította világnak nevezni, hogyan találhatsz vissza a saját nőiségedhez úgy, hogy ez ne gyengítsen el, nem azt érezd, hogy vesztettél vagy meg kell alázkodnod bármivel és bárkivel szemben. Szakemberek írják le, hogy hogyan hat ez a fajta kommunikáció ma, hogy honnan indul és hogyan differenciál.

Szeretettel ajánlom neked!